Robert Dahlgren tillbaka i topp – tar dubbel STCC-pole på Knutstorp

Den regerande STCC TCR Scandinavia-mästaren Robert Dahlgren tog hem dubbla pole positions under fredagens kval på Ring Knutstorp. Andreas Bäckman utmanade, och startar tvåa bakom Dahlgren i lördagens två första race.

Efter ett tyngre kval på hemmaplan i Skellefteå var nu CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren Robert Dahlgren tillbaka högst upp på tronen i kvalen till deltävling tre i STCC på Ring Knutstorp, med två raka pole positions.

– Avslutningen på den här dagen blev helt fantastisk där vi kvalade etta i Q1 och Q2. Men dagen började lite tuffare, och vi hade det jobbigt att få till bilen och körningen idag. Så de här snabba tiderna trodde jag inte vi hade, säger Robert Dahlgren.

Andreas Bäckman i sin Audi RS 3 LMS II satte hård press på mästerskapsledaren Dahlgren, och var första bil i kvalet under en minut runt Ring Knutstorp. Lestrup Racing Team-föraren räckte inte hela vägen fram, utan slutade tvåa i båda kvalen.

– Att starta tvåa i båda racen är väldigt bra, jag är nöjd med resultatet. Det var ett väldigt bra kval där det var tight mellan oss i toppen. Det var väldigt svårkört, för det är en teknisk bana att köra på. Allt känns väldigt bra just nu och vi kommer bättre och bättre förberedda hela tiden, säger Andreas Bäckman.

Lestrup Racing Teams andra bil med Oliver Söderström, som tävlar på hemmaplan i helgen, startar trea i race ett och fyra i race två. Med mer vikt i sin Audi var Söderström ändå nöjd med sitt kval.

– Det är ändå ett helt okej kval med tanke på vart vi var i träningen. Det är hemmabana och givetvis vill man vara etta, men vi vet också att vi har mer vikt i vår bil än vad många andra har. Det var ett bra kval både från mig och teamet, säger Oliver Söderström.

CUPRA Dealer Team – PWR Racings rookie Axel Bengtsson var på väg mot ett sensationellt resultat i Q2, där han öppnade med den snabbaste tiden på sitt första försök. Bengtsson gjorde två försök att förbättra sin tid, men lyckades inte och startar trea i race två.

– Fyra och trea i kvalen känns väldigt bra. Vi ser fram mot att starta där framme och visa vad vi går för, säger Axel Bengtsson.

Det ser ut att kunna bli en spännande race-lördag i Skåne där regn och temperaturer runt 15 grader väntas över Ring Knutstorp. En stor kontrast mot torsdagens test som kördes i över 30 graders värme.

Tävlingshelgen i Skåne fortsätter i morgon där första tävlingen startar 11:20 och sänds LIVE på: plus.stcc.se

Resultat Q1

1. Robert Dahlgren, Cupra Dealer Team – PWR Racing, Cupra, 59.366
2. Andreas Bäckman, Lestrup Racing Team, Audi, +0.157
3. Oliver Söderström, Lestrup Racing Team, Audi, +0.335
4. Axel Bengtsson, Cupra Dealer Team – PWR Racing, Cupra, +0.367
5. Tobias Brink, Brink Motorsport, Audi, +0.426
6. Hugo Nerman, Brink Motorsport, Audi, +0.650
7. Mattias Andersson, MA:GP, Lynk Co, +0.658
8. Calle Bergman, Exion Racing, Audi, +1.204
9. Marius Solberg Hansen, Asker Bärum Motorsport, Volkswagen, +1.223
10. Isac Aronsson, Exion Racing, Audi, +1.225
11. Dennis Strandberg, Team Strandberg, Volkswagen, +1.554
12. Didrik Esbjug, Esbjug Motorsport, Honda, +1.696
13. Christian Skaar, Team Auto Lounge Racing, Audi, +2.111
14. Rasmus Hedberg, FH Racing, Cupra, +2.620
15. Johan Lund, Team Auto Lounge Racing, Audi, +2.644

Resultat Q2

1. Robert Dahlgren, Cupra Dealer Team – PWR Racing, Cupra, 59.159
2. Andreas Bäckman, Lestrup Racing Team, Audi, +0.164
3. Axel Bengtsson, Cupra Dealer Team – PWR Racing, Cupra, +0.284
4. Oliver Söderström, Lestrup Racing Team, Audi, +0.641
5. Tobias Brink, Brink Motorsport, Audi, +0.698
6. Mattias Andersson, MA:GP, Lynk Co, +0.858
7. Hugo Nerman, Brink Motorsport, Audi, +0.910
8. Calle Bergman, Exion Racing, Audi, +1.476