STCC-segraren Linus Ohlsson förstärker Driver Advisors inför slutspurten

Erfarna racingföraren Linus Ohlsson förstärker STCC Driver Advisor-uppställningen inför den stenhårda avslutningen på STCC TCR Scandinavia-säsongen 2022.

– Det ska bli oerhört intressant och givande att ta sig an den här utmaningen från andra sidan, så att säga, med tävlingsledningen efter att ha tävlat själv under så många år, säger Linus Ohlsson.

– Då vi har hela fem förare inom 28 poäng i årets titelfight kommer kraven vara höga på samtliga involverade, såväl på oss Driver Advisors som tävlingsledningen och förarna.

Linus Ohlsson, som blev tvåa i TTA 2012 och har tagit tre STCC-segrar, ansluter existerande STCC Driver Advisors Andreas Ebbesson och Jimmy Eriksson i helgens tävlingar på Anderstorp.

Uppgiften för den erfarna trion är att assistera tävlingsledningen med att granska situationer på banan, bland annat med ombordkameror som verktyg. Detta skapar ett professionellt och effektivt arbetssätt som säkrar racing på en hög och säker nivå i STCC.

– Vi har fått bra respons från förarna och teamen i STCC och vi för en nära dialog med dem för att skapa förståelse om hur vi vill se actionfylld, rättvis och säker racing – där är Driver Advisors en nyckeldel, säger Micke Bern, vd för STCC.

STCC TCR Scandinavia tävlar på Anderstorp Motorbana i helgen, den 10-11 september, läs mer här.