Racingstjärnan Joel Eriksson kör elektrisk STCC-prototyp i finalen på Mantorp

Joel Eriksson, som framgångsrikt tävlat i både Formel E och DTM, kommer att köra uppvisning med den elektriska prototypen PWR002 under helgens final på Mantorp Park som en försmak av 2023 när STCC blir först i världen som 100% elektriskt nationellt touring car-mästerskap.

– Det ska bli oerhört spännande att köra PWR002, såväl för mig personligen som racingförare som att få visa upp STCC-framtiden för alla på plats under finalen, säger Joel Eriksson.

Prototypen har utvecklats av EPWR, företaget som står bakom det nya elektriska reglementet, och är utrustad den drivlina som samtliga bilar kommer tävla med nästa år.

Det innebär 550 hästkrafter, bakhjulsdrift, prestanda med 0-100 på under tre sekunder och underhållning för såväl publik som tävlade i främsta rummet på ett klimatsmart sätt.

– Det ska bli mycket kul att sätta min erfarenhet från Formel E ihop med STCC och EPWR, säger Joel Eriksson.

– De nya STCC-bilarna har samma grundkoncept som Formel E vad gäller elektrisk racing med oerhört direkt effekt och låg tyngdpunkt. Sedan skiljer de sig givetvis åt vad gäller vikt, samtidigt är det mycket mer effekt i STCC-bilarna. Det kommer tveklöst att ställa höga krav på förarna och samtidigt ge publiken spektakulär racing. Jag håller helt klart ett öga på STCC 2023 som förare.

Joel Eriksson kommer att köra PWR002 under lunchuppehållet på lördag med start 12:30 som sänds LIVE på: plus.stcc.se

Läs mer om STCC 2023 här och EPWR här.

Vad är STCC?
STCC är Skandinaviens ledande racing-mästerskap som grundades 1996. Mästerskapet tävlar med kraftigt modifierade standardbilar i ett explosivt, kort och adrenalinfyllt tävlingsformat på de bästa racingbanorna i Sverige. Från och med 2023 elektrifieras mästerskapet med helt nya tävlingsbilar på nära 550 hästkrafter, de kraftfullaste bilarna i STCC:s historia. STCC sänds LIVE via streamingplattformen STCC+.

Vad är EPWR?
EPWR är R&D-divisionen av PWR Group, pionjärer inom elektrisk racing. Företaget presenterade den första elektriska touring car bilen redan 2018. EPWR har skapat en hållbar elektrisk racing-plattform för att tillhandahålla den bästa och mest prisvärda racingen för team, förare, åskådare, media och promotorer runt om i världen. Med gatbilar som grund konverterar och anpassar vi modeller från alla tillverkare för elektrisk racing, för en klimatsmart och hållbar framtid. Besök epwr.se för mer information.