Kartingmästaren Alxander Spetz får Radical-test via STCC

Kartingmästaren Alxander Spetz fick testa Radical på Ljungbyheds Motorbana via STCC som pris för att ha säkrat titeln i Karting-SM Senior 125.

– Det var riktigt kul att få testa Radical, en bil med extremt mycket grepp och otrolig bromsprestanda. Ett stort tack till STCC för möjligheten till testet och det här ger bra inspiration för framtiden, säger Alxander Spetz.

Testet är en del i STCCs satsning på återväxten av svenska racingtalanger där segrarna från Karting-SM i klasserna KZ2, Senior 125, OK, OK Junior och 125 Junior får delta i olika aktiviteter med STCC samt elektriska juniorklassen NXT Gen Cup under hösten och vintern.

– Vi fortsätter vårt arbete kring tillväxten av svensk motorsport där gokart självklart är en nyckeldel, säger Alexander Graff, Race Coordinator STCC.

– Alxander är ett bra exempel på en av alla talanger som växer fram från kartingen och som vi hoppas se i våra mästerskap framöver. Det är ett oerhört viktigt arbete att återskapa en hållbar karriärstege för lovande talanger, ett arbete vi kommer att intensifiera framöver jämsides vår elektrifiering av STCC inför 2023.

Läs mer om STCC 2023 här!