Brink Motorsport ska hjälpa unga racingtalanger med Junior Academy

Brink Motorsport, som kommer att tävla med Tesla Model 3 i STCC 2023, har lanserat Brink Motorsport Junior Academy, ett initiativ för att hjälpa ungdomar att nå sina mål inom racing.

– Vi söker yngre förare med höga ambitioner inom racing med en ålder mellan 15 och 23 år, säger Tobias Brink, förare och delägare av Brink Motorsport.

I programmet får ungdomarna hjälp av Brink Motorsport med allt från förarcoaching till mentorskap i sponsorarbete och ingenjörsstöd.

Målet med satsningen är att hjälpa fler ungdomar framåt i sina karriärer oavsett om de kör för Brink Motorsport eller har planer på andra karriärvägar än de serier teamet tävlar i.

– Vi ser en sport där kvinnor och män kan tävla på samma villkor, men att den jämställdheten inte finns inom elitracingen idag. Vi ser gärna fler tjejer inom racingen och välkomnar både tjejer och killar att söka! säger Tobias Brink.

Deadline för anmälan är 28 februari, läs mer och anmäl dig här!

Vad är STCC?
STCC är Skandinaviens ledande racing-mästerskap som grundades 1996. Mästerskapet tävlar med kraftigt modifierade standardbilar i ett explosivt, kort och adrenalinfyllt tävlingsformat på de bästa racingbanorna i Sverige. Från och med 2023 elektrifieras mästerskapet med helt nya tävlingsbilar på nära 550 hästkrafter, de kraftfullaste bilarna i STCC:s historia. STCC sänds LIVE via streamingplattformen STCC+.