Isac Aronsson kör BMW i4 för Exion Racing i STCC 2023

Isac Aronsson är klar för fortsättning med Exion Racing och kommer att köra en av teamets 550-hästars elektriska BMW i4 säsongen 2023, året då STCC blir först i världen som 100% elektriskt nationellt mästerskap.

– Både jag och teamet står inför vår största utmaning någonsin, en utmaning som jag absolut känner mig redo för och jag vet att teamet skapar rätt förutsättningar för en stark säsong, säger Isac Aronsson.

20-åringen gjorde STCC-debut 2020 och har stadigt klättrat upp i resultatlistorna med 14:e plats under debutsäsongen, tiondeplats 2021 och åttondeplats förra året.

– Isac har växt oerhört som förare bara under förra säsongen med oss och vi är redo att ta nästa kliv framåt tillsammans samtidigt som STCC går in i en oerhört intressant elektrisk era, säger Daniel Aronsson, teamchef för Exion Racing.

– Vi står tveklöst inför många utmaningar med helt nya kraftfulla tävlingsbilar som kommer ställa högra krav både på oss som team och på förarna. Men vi jobbar målmedvetet mot att etablera oss i den absoluta toppen för att kunna utmana om guldmedaljerna. Och där är Isac tillsammans med Calle Bergman en nyckeldel.

Isac Aronsson anslöt Exion Racing inför fjolårets säsong med Calle Bergman som teamkollega och duon kommer att fortsätta tillsammans 2023 med en tredje teamkompis som avslöjas senare.

– Samarbetet med Calle fungerar väldigt bra, vi kompletterar varandra väl och kan dra nytta av varandras input, något som kommer bli väldigt viktigt 2023 med de nya bilarna, säger Isac Aronsson.

– Jag längtar oerhört mycket till första testet med våra nya BMW-bilar och det kommer bli en stenhård försäsong med begränsad testtid. Men det är utmaningar som dessa som gör att man brinner för racing, jag har aldrig sett fram emot en säsong så mycket som nu!

STCC-säsongen smygstartar med officiellt försäsongstest på Ljungbyheds Motorbana den 8 juni, följt av premiärtävlingen i Falkenberg med Västkustloppet den 8-9 juli. Läs mer här!

Vad är STCC?
STCC är Skandinaviens ledande racing-mästerskap som grundades 1996. Mästerskapet tävlar med kraftigt modifierade standardbilar i ett explosivt, kort och adrenalinfyllt tävlingsformat på de bästa racingbanorna i Sverige. Från och med 2023 elektrifieras mästerskapet med helt nya tävlingsbilar på nära 550 hästkrafter, de kraftfullaste bilarna i STCC:s historia. STCC sänds LIVE via streamingplattformen STCC+.

Vad är EPWR?
EPWR är R&D-divisionen av PWR Group, pionjärer inom elektrisk racing. Företaget presenterade den första elektriska touring car bilen redan 2018. EPWR har skapat en hållbar elektrisk racing-plattform för att tillhandahålla den bästa och mest prisvärda racingen för team, förare, åskådare, media och promotorer runt om i världen. Med gatbilar som grund konverterar och anpassar vi modeller från alla tillverkare för elektrisk racing, för en klimatsmart och hållbar framtid. Besök epwr.se för mer information.