Varmt välkomna till RallyX 2016. Detta är en mini guide för att hjälpa er in i RallyX-världen på ett lättare sätt med den grunden av infon som gör att man lättare kan förstå sig på vad som faktiskt händer ute på racen.

Ute på våra race finns det något för hela familjen. På våra utställningsytor samlas företag från alla tänkbara branscher och det finns alltid något som lockar till ett besök bland våra partners och företag.

RallyX är det häftigaste man kan se på en rallycross-bana med våra två klasser. I huvudklassen Supercar har bilarna 600 hästkrafter och gör 0-100km/h på under 2 sekunder. Bilarna är högteknologiska monster som är det mest adrenalinfyllda man kan köra på bana. Dem klarar av att hoppa 50-meter och sladda runt kurvorna utan minsta bekymmer.

Den andra klassen i RallyX heter Supercar-Lites, dessa är enhetsbilar som innebär att alla förare har samma möjligheter att vinna. Identiskt material innebär också att fighten blir hårdare mellan chaufförerna och att plasten flyger i dem täta duellerna. Bilarna har 320 hästkrafter och riktar sig till unga-stjärnor som vill bli rallycross-stjärnor.

Tävlingsupplägget i Rallycross handlar om grundomgångar, semifinaler och final. I dem tre grundomgångarna räknas heatens totala tid och dessa ligger till bas för resultat i varje omgång. Dem 12 bästa förarna efter dem tre grundomgångarna hamnar i semifinal. I semifinalen påbörjas den egentliga utslagningsfasen när topp tre i varje semifinal avancerar till final. I Finalen är det 6 bilar som gör upp om totalsegern i varje deltävling.