Huvudpartners
Circle K

Circle K Sverige AB har cirka 700 drivmedelsstationer anpassade för både personbilar och tung trafik. 300 av dessa är fullservicestationer som erbjuder drivmedel, biltvätt, kaffe och mat.

Verksamheten består av utveckling, försäljning och distribution av bensin, diesel, fordonsgas och E85. I Sverige finns 5 operativa depåer. Vårt nät av fullservicestationer finns över hela landet och erbjuder förutom drivmedel, service, kunskap, fräsch och näringsriktig mat på vägen, gott ekologiskt kaffe på nymalda Fairtrademärkta bönor, biluthyrning, biltvätt och spolarvätska på pump.

Ungefär 3300 medarbetare arbetar på våra stationer och kontor över hela landet.

Gör som STCC-förarna – välj milesPLUS

Inför årets STCC-säsong går Circle K in som drivmedelsleverantör med vårt premiumdrivmedel milesPLUS och en av mästerskapets huvudpartners.

Om du vill ge din bil något extra är milesPLUS drivmedel ett utmärkt val. milesPLUS innehåller förbättrade funktionsadditiv. Friktionen i motorn minskar och förbränningen förbättras, vilket ger en lägre bränsleförbrukning och därmed färre skadliga utsläpp. I tillägg ger milesPLUS ytterligare förbättrad prestanda som gör att motorn går mjukare och ger snabbare respons vid gaspådrag.

Testa milesPLUS nästa gång du tankar och få mer kraft och acceleration.

Åbro

Åbro Bryggeri är Sveriges äldsta familjebryggeri och ett av Europas modernaste. Sedan 1856 har Åbro Bryggeri bryggt öl med vatten från en och samma källa i småländska Vimmerby. Åbro Bryggeri har cirka 240 medarbetare och omsätter drygt 950 miljoner kronor per år. Åbro Bryggeri brygger ett flertal ölsorter såsom Åbro Original, Arton56, Åbro Lager, Åbro Lejon och premiumserien Bryggmästarens m.fl. Åbro Bryggeri erbjuder även en bred produktportfölj med bl.a. vin, sprit, läsk, cider och vatten. Rekorderlig Cider är en starkt växande exportprodukt, och idag uppgår exporten till ca 40 % av Åbros försäljning. Vattenvarumärket Hwila utnämndes till Europas godaste vatten 1999, 2007, 2008 och 2009.

Tekniskt reglemente
STCC / TCR

TCR-reglementet bygger på modifierade, framhjulsdrivna standardbilar med turbomotorer på 1,75-2,0 liter.
Motorn får utveckla 330 hästkrafter.
Tävlingsvikt, inklusive förare, är 1.285 kg för bilar med så kallad sekventiell växellåda. Bilar med produktionslåda får väga 1.250 kg.

För att jämna ut bilarnas prestanda använder sig TCR av ett system, balance of performance (BOP), som bygger på bilarnas vikt och motorns effekt.
Maximal placeringsvikt är 70 kg, högsta viktreducering 20 kg.
Motorstyrningen har tre effektlägen; 100, 95 och 90 procent.

För att kunna homologera en TCR-bil måste tillverkaren kunna bygga tio stycken TCR-bilar under tolv månader, men även kunna erbjuda TCR-bilar till kund tre månader efter homologeringsdatum.

Inköpspriset för en ny TCR-bil, beroende på märke, är 100.000-140.000 Euro.

Mediapartner
C More

På C More finns det något för alla. Se det hyllade dramat Gråzon, nya Beckfilmer, slutspelen i hockey och det populäraste från TV4-kanalerna – helt utan reklam.

  • Stort utbud av filmer, serier, sport och tv-program
  • Streama på två skärmar samtidigt
  • Ingen bindningstid – avsluta enkelt på webben
Partners
Kungliga Automobil Klubben

Kungliga Automobil Klubben är Klubben där man kombinerar sitt bilintresse med trevlig social samvaro. KAK, grundat år 1903, är idag en rikstäckande allmännyttig ideell förening med främsta syfte att främja en sund utveckling av den svenska bilismen.

Svensk Bilsport

Svenska Bilsportförbundet främjar och organiserar bilsporten i Sverige. Förbundet och bilsporten erbjuder människor i alla åldrar personlig utveckling. Verksamheten genomsyras av glädje, gemenskap, delaktighet och miljövänlighet. Bilsporten engagerar den ideellt arbetande funktionären lika mycket som den elitsatsande världsstjärnan.

Sponsorer
Veidec

VEIDEC AB är en ledande tillverkare av kemtekniska produkter för service, reparation och underhåll. För närvarande finns Veidec representerade i 11 länder och marknadsför oss direkt mot professionella slutkunder inom främst teknik-, process-, industri-, service-, reparation- och verkstadsföretag.

Michelin

Michelin är huvudklassens däckleverantör under säsongen 2016. Michelin har en enorm motorsport tradition och bidrar med en enorm erfarenhet och ett däck av högsta kvalité till våran racing. Michelins tävlingsverksamhet i Sverige sköts av Däckproffsen i Växjö. Däckproffsen är kontrakterade av Michelin att sköta service, försäljning och distribution av Michelins hela Competition-sortiment i Norden

CSR
Project Playground

Vi förändrar världen tillsammans med Project Playground!
Project Playground är en ideell organisation grundad 2010, som verkar för att förbättra barn och ungas möjligheter i livet genom organiserad aktivitet, sport och social verksamhet med fokus på individen. Project Playgrounds verksamhet bedrivs i Sydafrikas kåkstäder sedan 2010 och i Sverige för ensamkommande ungdomar sedan 2016.

Official Car
SEAT

SEAT är ett av Sveriges snabbast växande bilmärken. Under 2016 ökade SEATs försäljning i Sverige med hela 56% jämfört med året innan och trenden är fortsatt positiv under 2017. SEAT ingår i Volkswagengruppen och har sitt huvudkontor strax utanför Barcelona. Den spanska kulturen märks genomgående i bilarnas design och presonlighet och kombinerat med avancerad teknik ger det SEATs bilar en modern karaktär som sticker ut. I Sverige har SEAT dryg 40 återförsäljare och internationellt finns SEAT representerade med fler än 1700 återförsäljare i över 80 länder.

SEAT har ett brett sortiment bestående av bilar som spänner över flera storleksklasser, från minstingen Mii upp till familjebilen Alhambra. Just nu befinner SEAT sig i en av företagets största produktoffensiver någonsin. Förra året lanserades den första SUVen i Ateca och till sommaren 2017 kommer en helt ny Ibiza som sedan följs upp av en mindre cross over vid namn Arona som lanseras under hösten.

Med racing i generna

SEAT har en lång tradition inom racing både i Sverige och internationellt och gjorde förra året comeback inom STCC serien med SEAT Dealer team/PWR Racing. Inför årets säsong har man stärkt teamet ytterligare genom värvningen av Robert Dahlgren och har goda förhoppningar på en topplacering.

Inför årets säsong har SEAT stärkt sitt engagemang ytterligare genom att gå in som Official Car till STCC Serien vilket innebär att prestanda modellen SEAT Leon ST Cupra och SUVen SEAT Ateca kommer finnas med på racen som Safety Car, Medical Car och Rescue Car.

Pratar vi racing och STCC är det en modell som gäller LEON CUPRA! Med 300hk, vridmoment på 380 nm och 4-hjulsdrift i kombiutförandet får du maximal prestanda för pengarna. Nya Leon ST Cupra 4Drive tar dig från 0-100 km/h på 4,9 sekunder och är samtidigt en användbar familjebil. Prislappen börjar strax över 300 000 SEK så gör som våra STCC-förare – kolla in nya LEON CUPRA! (klicka på länk)

Officiella Leverantörer
Krone Trailer

Krone koncernen (årlig försäljning 1,6 miljarder euro) omfattar affärsenheterna jordbruksmaskiner och släpvagnar. Företaget, som grundades 1906, är idag i sin fjärde generation av ägande av familjen Krone. Huvuddelen för koncernens försäljning kommer från försäljning av släpvagnar och trailers (ca 1,1 miljarder euro).
Vid produktionsanläggningarna i Werlte, Herzlake, Lübtheen, Dinklage och Tire (TR) tillverkar Krone Gardintrailer och Semitrailer, Container chassi, Växelflak system, Trailers och Lastbilspåbyggnader samt CEP-fordon(7,5t). Förutom våra produkter erbjuder Krone också ett omfattande servicepaket med t.ex. Telematik, Finansiering, fordon för uthyrning och handel med begagnade fordon. Krone Trailer Axel och All-in-Krone Trailern säkerställer också att kunden bara har en kontaktperson.

Brandstyle

Vi på Brandstyle Sweden hjälper våra kunder och partners att stärka sina varumärken genom att alltid erbjuda rätt produkter till rätt målgrupp baserat på vilket budskap man önskar förmedla. Vi gör det med specifikt utvalda produkter av bästa kvalitet och med senaste design. Att kommunicera med produkter både förenklar vardagen och stärker budskapet samt skapar ett mervärde för ditt företag och dina kunder.

Vi hörs och ses snart igen.

Honda
Whispr Group

Whispr Group (tidigare Mediapilot) är ledande inom medianalysbranschen. Företaget levererar STCC:s medierapporter.

Input interiör

Input interiör är Skandinaviens ledande oberoende inredningskoncern. Vi förverkligar interiörer till kontor och näringsliv, hotell och restaurang, skola och utbildning samt vård och omsorg. I våra showroom finns marknadens bredaste sortiment av möbler och inredning till offentlig miljö.

Med inredning som verktyg omvandlar vi inredningskostnader till investeringar i produktivitet, trivsel, lönsamhet och attraktionskraft.

Swecon
Swecon Anläggningsmaskiner AB är rikstäckande återförsäljare av Volvo Construction Equipment. Vi förser STCC med maskiner för banunderhåll under säsongen. Med 450 anställda och 41 serviceplatser i landet erbjuder Swecon ett komplett sortiment av anläggningsmaskiner, utrustning, reservdelar, service, e-handel och support.”
Screenbolaget

Screenbolaget är en av Sveriges ledande leverantörer av profilreklam och actionmarketingprodukter. Företaget etablerades i slutet av 70-talet och har idag 61 anställda.