Fredag 19 maj: Test och kval STCC, supportklasser

Lördag 20 maj: Race 1, 2, 3 STCC, Race 1,2 supportklasser

Lauantai 20 toukokuuta: Kisa 1,2,3 STCC, Kisa1,2 supportluokat

20/5 Alastaro direktsändning SVT2 och svtplay.se kl: 13.30-16.30


”Alastaro är min hemmabana och den mest populära av alla i Finland. Den är visserligen bara 2,7 km lång och topphastigheten lägre än 200 km i timmen, men tack vara sin karaktär bjuder den verkligen på action och tät racing. Banan bjuder på en mix av snabba och långsammare kurvor i kombination med flera raksträckor. Omkörningsmöjligheter saknas inte.”

‘’Alastaro on kotiratani ja kaikkein suosituin kaikista radoista koko Suomessa. Se on vain 2,7km pitkä ja huippunopeus alle 200km/h, mutta kiitos radan luonteen, tarjoaa se todellista actionia ja tiukkaa kilpailua. Rata on sekoitus nopeita ja hitaita mutkia, sisältäen monta pitkää suoraa. Ohittamisen mahdollisuudet eivät puutu’’

Antti Buri, LMS Racing


STCC, Alastaro, Finland 19-20 maj / STCC, Alastaro, Suomi 19-20 toukokuuta

Supportklasserna har varit i Finland tidigare. I år följer huvudklassen, STCC, med. Färden går till Alastaro Circuit, en multianläggning nära staden Virtta i sydvästra Finland. Anläggningen i sig och dess geografiska placering – bland annat 16 mil från Helsingfors och 6,5 mil till Åbo – gör den till en populär tävlings- och testbana för flera motorsporter.

Supportluokat ovat olleet aiemmin jo Suomessa. Viimevuonna seurasi pääluokka, STCC myös. Taival vie Alastaro Circuitiin, joka sijaitsee lähellä Virttaan kylää, Varsinais-Suomessa. Rakennelma itsessään, sijaintinsa puolesta 160km Helsingistä ja 65km Turusta, tekee siitä yhden Suomen suosituimmista kilpailu- ja testiradoista monille eri moottoriurheilulajeille.


Banan, som byggdes 1989, bjuder på en mix av snabba och snäva kurvor sammanbundna av långa raksträckor. Alasatro Circuit är 3.000 meter lång och har stor depå samt stora parkeringsytor.

Rata, joka rakennettiin 1989, tarjoaa vauhdinhurmaa ja tiukkoja mutkia sekä pitkiä suoria. Alastaro Circuit on 3.000 metriä pitkä ja radan vieressä on suuret pysäköintialueet.

Alastaro Circuit

Panoramabild / Panoramakuva

Banskiss / Radanluonnos


 

Time schedule – Local time Finland

Friday May 19

09:00-09:30                                                                Test Clio Cup (30 min)
09:40-10:25                                                                Test Porsche Carrera Cup Scandinavia (45 min)
10:35-11:05                                                                Test Formula STCC (30 min)
11:15-12:15                                                                Test STCC (60 min)
12:25-12:55                                                                Test Clio Cup (30 min)
13:40-14:25                                                                Test Porsche Carrera Cup Scandinavia (45 min)
14:35-15:05                                                                Test Formula STCC (30 min)
15:15-16:15                                                                Test STCC (60 min)
16:25-16:40                                                                Qualification Clio Cup (15 min)
16:50-17:20                                                                Qualification Carrera Cup, Q1, Q2 (30 min)
17:30-17:45                                                                Qualification Formula STCC (15 min)
17:55-18:40                                                                Qualification STCC, Q1, Q2, Q3 (45 min)

Saturday May 20 – STCC Race Day

10:00-10:15                                                                Warm up  STCC (15 min)
10:25-10:35                                                                Warm up Carrera Cup (10 min)
10:45-10:55                                                                Warm up Formula STCC (10 min)
11:05-11:15                                                                Warm up Clio Cup (10 min)
11:45                                                                          Race 1 STCC (13 min)
12:15                                                                          Race 1 Porsche Carrera Cup Scandinavia (20 min)
12:50                                                                          Race 1 Formula STCC (15 min)
13:15                                                                          Race 1 Clio (15 min)
14:45                                                                          Race 2 STCC (17 min)
15:25                                                                          Race 2 Porsche Carrera Cup Scandinavia (18 min)
15:55                                                                          Race 2 Formula STCC (15 min)
16:20                                                                          Race 2 Clio Cup (15 min)
16:55                                                                          Race 3 STCC (22 min)