Fredag 1 sept: Testdag supportklasser

Lördag 2 sept: Kval STCC, Race 1 supportklasser + SPORTBILSFESTIVAL

Söndag 3 sept: Race 1, 2, 3 STCC, Race 2 supportklasser + SPORTBILSFESTIVAL


”Niki Lauda, Jody Scheckter och Denny Hulme är F1-världsmästarna som bemästrat vår enda internationellt välkända svenska bana. Flygrakan är lååång, velodromkurvorna tar aldrig slut och harmoniserar inte föraren dessa tillsammans så kommer hen aldrig att bemästra Anderstorp Raceway. Det kan verka enkelt men den sena inbromsningen in i velodromkurorna (som extra bromspedal) och den perfekta utgången (som ger toppfarten) på varje raka är en svår och avgörande balans. I racen bjuder denna balans ofta upp till spektakulära omkörningar på rakorna med bilar i bredd. Spänningen är kittlande!”

Albin Wärnelöv, Experion Racing Team

STCC, Anderstorp Raceway 1-3 september

Anderstorp Raceway, klassisk motorsportmark. På den småländska mossen i Anderstorp har det arrangerats VM-tävlingar i både Formel 1 och roadracing. Totalt kördes sex GP i Formel 1 åren 1973-1978. Jody Schekter och Niki Lauda vann två vardera. Övriga segrare var Denny Hulme och Jaques Laffite.

Senaste VM-deltävlingen i roadracing arrangerades 1990.

Anderstorp Raceway är med sina 4.025 meter Sveriges längsta racerbana och den liknar ingen annan i mästerskapet. Den extremt långa flygrakan med sin tuffa inbromsning och de långa kurvorna ger den en alldeles speciell karaktär. Atlas-, Opel- och Hansenkurvan är vida kända, liksom Karusellen.

Årets evenemang på Anderstorp Raceway kommer att kryddas med en sportbilsfestival 2-3 september. I samarbete med Driver Academy och auto motor & sport hoppas STCC att festivalen på sikt ska blir den största i Norden. Ett stort antal häftiga bilar, bilklubbar och entusiaster väntas till Anderstorp den aktuella helgen.

– Gillar man bilar kan det inte bli bättre. Sportbilfestivalerna tillsammans med STCC i Anderstorp kommer bjuda på allt: bra racing, massvis med sportbilar att titta på och bilklubbar att snacka med. Till Anderstorp hoppas jag att vi lyckas få en av Ronnie Petersons gamla bilar. Det vore magiskt med en Ronnie-F1:a körandes på banan, säger Alrik Söderlind, chefredaktör på auto motor & sport. Läs mer på http://www.driveracademy.se


Anderstorp Raceway, Anderstorp RC